Premierë: “Doja të pikturoja”, thyen tabutë me art

Premiera ekspozitës “Doja të pikturoja” ishte ajo që hapi dyert e Galerisë së Fakultetit të Arteve ditën e dielë në Prishtinë.

Dy artiste nga Maqedonia bashkuan talentin për të treguar lehtësinë e të thyerit tabutë.

12088404_886740571395342_4870203424545382899_n

Shqipe Mehmeti dge Jana Jakimovska thjeshtuan teknikat duke dhënë një mesazh të drejtpërdrejtë. Rëndësia e gruas në komunitet, durimi, sakrifica, heshtja, dhuna u përshtatën në një hapësirë.

Hodhën ngjyrë dhe krijim mbi muret e galerisë, duke na bezdisur me rëndësinë e steriotipizimit të gruas.

Gruaja e zhveshur dhe përshkrimet në gjuhën angleze të bënin të mendoje për mungesën e të drejtës universal që një gruas nuk e ka të trashiguar.

11225360_886740868061979_1579124195524006059_n

Artistet u mirëpriten nga një audiencë e kënaqur, duke i dhënë jetë FemArtit me shijën e realitetit.

“Doja të pikturoja” pikturoi dëshirën për të qenë e pavarur.

add a new comment

CONTACT


Contact In Details

Address

Str. Zenel Salihu Z4 -S3 00022 (0.52 mi) Pristina 10 000

Phone

+381 (0)38 221512 - 09:00am - 17:00pm

Email

femartfest@gmail.com