by vesa

Rrini në formë me Masala Bhangra

A keni dëgjuar ndonjëherë për Masala Bhangra? Jo? Mirë pra, përgatituni të mbeteni të habitur.

Masala Bhangra është një stërvitje e bazuar në valle me bazë indiane që i ndihmon njerëzit e të gjitha moshave të qëndrojnë fit ose të humbasin peshë. Jo vetëm që promovon një mënyrë jetese të shëndetshme, është fantastike! “Masala” do të thotë djegëse në Hindi, dhe “Bhangra” është një vallëzim popullor tradicional nga shteti verior i Punjab, India

 

Si një përvojë e ndryshimit të jetës për një orë, Masala Bhangra do të kombinojë valle dhe palestër dhe ju do të hidheni nëpër dhomë. Disa gjëra mund të prisni kur të jeni pjesë e këtij ushtrimi:  djegja deri në 500 kalori për stërvitje, ndërtimi i qëndrueshmërisë, qëndrueshmëri dhe ekuilibër, duke tonuar trupin tuaj dhe duke kaluar një kohë të shkëlqyer.

 

Pjesë e FemArt ishte një Masala Bhangra Workshop nga George Drance. Ai kishte mësuar këtë stërvitje-valle Bollywoodiane në Nju Jork dhe e kishte sjellë atë në Prishtinë në mënyrë specifike për festivalin. Pjesëmarrësit e punëtorisë mësuan një shumëllojshmëri të lëvizjeve të kombinuara në një rutinë të shkurtër të vallëzimit nën ritmin e muzikës indiane. Lëvizjet marrin shumë energji për tu përfunduar, por me një praktikë dhe përpjekje të vogël, ju mund të mësoni rutinën dhe të qeshni sa më shumë që kërceni.

 

Masala Bhangra ishte një nga ngjarjet më të mira që ishin pjesë e FemArt. Një arsye tjetër pse kjo valle-stërvitje është kaq e mrekullueshme është bërtitja “Balle balle!” shumë herë. Me sa duket, “Balle balle!” është një shenjë e lumturisë në Punjabi, ashtu si “Hooray” që është në anglisht. Çdo herë që e përfunduam një veprim saktë, thërrisnim “Balle balle!” Dhe ne qeshnim dhe ngrinim duart lart.

 

Nëse dëshironi më shumë informacion mbi Masala Bhangra, shikoni këtë faqe: https://www.masalabhangraworkout.com/

 

Shkruar nga Vesa Prapashtica

add a new comment

CONTACT


Contact In Details

Address

Str. Zenel Salihu Z4 -S3 00022 (0.52 mi) Pristina 10 000

Phone

+381 (0)38 221512 - 09:00am - 17:00pm

Email

femartfest@gmail.com