Tag Archives: kosova

Para disa javëve, Leonida Molliqaj e Preportr-it publikoi një artikull hulumtues mbi gjendjën e abortit në Kosovë. Të dhënat e nxjerrura nga Molliqaj ishin shokues. QKUK, spitali më i madh publik në Kosovë, i mundon pacientet me ligjerata mbi moralin dhe “krimin” e abortit. Klinika të palicensuara private bëjnë aborte rregullisht, edhe pse nuk i […]

read more

Filmi është një prej atyre përjashtimeve në Kosovë, ku gratë kanë krijuar një hapësirë për të treguar historitë e tyre. Numri i regjisoreve gra që kanë fituar çmime në ditet e sotme është koxha një kontrast me skenën kinematografike të paraluftës, ku vetëm emra si Isa Qosja kanë mbizotëruar. Në panelin “Mizogjina dhe Regjia,” Festivali […]

read more

Kur takohem me Fitore Berishën te Teatri Oda ajo është midis instalimit të ekspozitës së saj, me vidiator në dorë. Pas 10 vite në Islandë, artistja multimediale Berisha është kthyer në Kosovë me disa punime: një performancë e vallëzuar e quajtur “Revolta Kundër Dhunës”, një seri të fotografive të quajtur “Përqafim/Përqafoj”, dy piktura dhe një […]

read more

Erdhi dita! Nata e hapjes së Femart do të shfaqë një performancë debutuese nga interpretuesja teatrale Deirdre Morris, një performance të poezisë slam nga Gypsee Yo dhe një ekspozitë debutuese nga Salome Kokoladze – e gjitha ndodh sonte në Teatrin Oda. Shijojeni se çfarë mund të prisni më poshtë!

read more

Nëse do të më pyesnit që tani të përmend emrat e disa grave për të cilat kam mësuar në shkollë në Kosovë, unë ndoshta do të isha në gjendje ti them vetëm emrat Elena Gjika, Shote Galica dhe motrat Qiriazi. Numri i grave artiste për të cilat unë kam mësuar në shkollë është akoma më […]

read more

CONTACT


Contact In Details

Address

Str. Zenel Salihu Z4 -S3 00022 (0.52 mi) Pristina 10 000

Phone

+381 (0)38 221512 - 09:00am - 17:00pm

Email

femartfest@gmail.com