by vesa

Vajza me ndjenjën e mrekullueshme, kushtuar Elizabeth Swados

“Muzika e saj është shumë e fuqishme, e ke të pamundur të mos tundesh”, tha Zana Hoxha- Krasniqi, drejtoreshë e Artpolis, teksa përshkruante muzikën e Elizabeth Swados.

Ky aktivitet u bë që të nderohet e falënderohet Elizabeth Swados për kontributin e saj në art, në lloj lloj mënyrash kreative. Liza, nga La MaMa iu referua asaj me “mund t’I bënte të gjitha”.

Ajo kompozoi këngë, shkroi poezi, novela, shfaqje e shumë të tjera.

Mbrëmja filloi në orën 19 me një klip të shkurtër të Elizabeth Swados, duke kompozuar një këngë me publikun. Pas një videoje të Lizës duke vepruar, pjesëtarët e La Mama , George Drance, Kim Ima, Sara Galassin, Onni Johnson dhe Bill Ruyle treguan përvojat e para me Lizën.

Ne qeshëm dhe na u njomën ngapak dhe sytë nga historitë që tregonin sa mahnitëse ishte Liza edhe kur takohej për herë të parë. Në shenjë nderimi për Lizën, ekipi i LaMama, luajti një pjesë ku ishin edhe aktorët e shfaqjes “Gratë Trojane”.

Pasuan më shumë klipe dhe diskutime për punën e saj.

“Liza mund të bënte një këngë edhe nga një listë lavanderi”, tha George gjersa një pjesë e publikut qeshën nën hundë. Do e lexojmë një pjesë të punës së Lizës dhe ta shndërrojmë në këngë’, tha ai dhe djali e kreu porosinë!

Secili lexoi/këndoi secilin prej titujve. Ishte një përvojë drithëruese që vuri në dukje çka ishte në gjendje të bënte Liza.

Në fund fare ne të gjithë u ngjitëm në skenë dhe bëmë ca piktura dhe shënime, për atë se çka na kishte emocionuar neve gjatë asaj nate, si shenjë falënderimi ndaj Elizabeth Swados.

 

Shkruar nga Vesa Prapashtica

Perkthyer nga Fjolla Hajrizaj

add a new comment

CONTACT


Contact In Details

Address

Str. Zenel Salihu Z4 -S3 00022 (0.52 mi) Pristina 10 000

Phone

+381 (0)38 221512 - 09:00am - 17:00pm

Email

femartfest@gmail.com