Welcome To Multia

TestFEMART 6 / RUN THE SHOW

Festivali i Artisteve dhe Aktivisteve

25-30 Maj 2018, Prishtinë, Kosovë


FEMART Edicioni VI - Festivali i Artisteve dhe Aktivisteve

RUN THE SHOW

Artpolis – Qendra për Art dhe Komunitet organizon për herë të 6-të Festivalin FEMART nga data 25 - 30 Maj, 2018. FEMART - Festivali i Artisteve dhe Aktivisteve çdo vit angazhon me qindra artiste dhe aktiviste nga mbarë bota të cilat shfaqin punën e tyre kreative përmes: Shfaqjeve Teatrale, Filmave (dokumentarë, filma të metrazhit të shkurtër dhe të gjatë), Ekspozitave, Performancave, Koncerteve, Ligjëratave, Punëtorive, Paneleve të Diskutimeve dhe Prezantimeve të ndryshme në formë të artit. Me moton TI UDHËHEQË ne inkurajojmë qëndrueshmëri dhe solidaritet për gratë dhe burrat të cilëve ju shkelen të drejtat themelore për shkak të përkatësive të tyre etnike, racore, preferencave seksuale dhe pozitave shoqërore.

Programi artistik i Festivalit FEMART adreson: Të Drejtat e njeriut dhe Lëvizjet Feministe, Të Drejtat Seksuale dhe Shëndetin Ripordhues, Drejtësinë Tranzicionale dhe Ndërtimin e Paqes, Të Drejtat e Komunitetit LGBTQI+, Fuqizimin e Grave, Dhunën Kundër Grave, njëherë Promovon Storiet e Suksesshme Rajonale dhe Globale të Grave.

Festivali është një platformë për zhvillimin dhe paraqitjen e ideve dhe krijimeve që sjellin përpara konceptet feministe dhe zhvillimet e tyre në Kosovë duke u angazhuar për të drejtat e barabarta të grave, si dhe për të shërbyer si urë lidhëse për ndërtimin e paqes dhe dialogut në rajon. Këtë vit do të mbahen mbi 40 aktivitete në tri komuna të Kosovës: Prishtinë, Mitrovicë e Veriut dhe Ferizaj.

Për programin e plotë dhe më të rejat nga festivali, na ndiqni ditët në vazhdim në webfaqen www.femart-ks.com apo në faqen tonë në Facebook FemArt.

Ky edicion përkrahet nga Donatorët: Zyrja e Bashkimit Evropian në Kosovë, Kvinna till Kvinna, Austrian Development Cooperation, UNFPA, CFD, Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Komuna e Prishtinës, Unë e Du Kosovën, UN Women, IPKO Foundation, Koalicioni K10, QKSGJ, Unicef Innovations Lab. Bizeneset: Frutti, Buçaj, Hotel International Prishtina, Union Caffe, Shok e Shoqe. Përkrahësit Institucional: Biblioteka Kombëtare e Kosovës- “Pjetër Bogdani”, Teatri Dodona, Muzeu i Kosovës, KinoArmata, EU Information and Cultural Centre, Teatri Oda, Fakulteti i Arteve. Sponzorët Medial: KultPlus, RTK, KTV, Gazeta Express, KosovaLive360, Gazeta Observer. Ju mirëpresim në një javë të mbushur me Art, Aktivizëm dhe solidaritet!

3

Qytete

36

Aktivitete

200+

Artiste/ë dhe Aktiviste/ë

Programi


25 Maj 2018
21:00 - 21:15
Pritja e mysafirëve
Vendi: Biblioteka Kombëtare e Kosovës
Venue:

21:15 - 22:30
Shfaqje Teatrale - Trojanet SHBA & KS

Vendi: Biblioteka Kombëtare e Kosovës
Venue:

Kjo performancë bazohet në produksionin origjinal të Teatrit Eksperimental 'La MaMa' të 'Trojaneve', krijuar nga Andrei Serban, Elizabeth Swados, dhe Great Repertory Company Jones nga Ellen Stewart në vitin 1974. Një bashkëpunim ndërmjet Projektit 'Trojanet' të La Mama dhe Artpolis, që shfaq një trupë artistësh dhe muzikantësh lokalë. Ekipi i Projektit 'Trojanet': Maud Dinand, George Drance, Kim Ima, Onni Johnson, Bill Ruyle, Sara Galassini Aktorët/et: Aurita Agushi, Anisa Ismaili, Branislav Stanković,Daniela Markaj Donika Ahmeti, Edlir Gashi, Fisnik Sykaj, Fjolla Hana, Ilire Vinca Jelena Orlović, Kushtrim Qerimi, Marija Velić, Mikel Markaj Mina Nikolić, Qëndresa Kajtazi, Rajmonda Ahmetaj, Skender Podvorica, Stefan Đordević, Stefan Stojanović dhe Tamara Trajković Muzika: Skender Kapllani & Mërgim Kapllani

22:30 - 00:30
After Party

Vendi: M CLUB
Venue:

DJ Gemza - KS DJ Tijana - SRB Fiona Abdullahu - KS - Ngjyrosje Trupi

26 Maj 2018
10:00 - 13:00
Punëtori - 'Teatri në Krijim - Hyrje në Teknikat e Zërit dhe Lëvizjeve'

Vendi: Fakullteti i Arteve
Venue:

Trajnerë/e: Bill Ruyle, Kim Ima, Sara Galassin, George Drance, dhe Onni Johnson / SHBA

13:00 – 14:00
Punëtori - “Masala Bhangra”

Vendi: Fakulteti i Arteve
Venue:

Trajner: George Drance

18:00 – 18:30
Shfaqje Baleti - 'Shtëpia e saj prej letre' SHBA/KS

Vendi: Teatri Dodona
Venue:

Koreografe / vallëtare: Christina Coleman Arkitekt: Skender Shkodra Film: May Lee Hollis

19:90 – 20:00
Vajza me ndjenjën e mrekullueshme

Vendi: Teatri Dodona
Venue:

Mbrëmje Artistike Kushtuar Elizabeth Swados

22:00 – 23:30
Koncert - “Mbretër & Mbretëresha” Sparky in the Clouds - ANGLI/FRANCË

Vendi: Hamam Jazz Bar
Venue:

Muzikantë: Miranda Perkins, Bryony Eleanor Perkins, Mathias Castagne, Richard Cleret

22:30 – 00:30
Nata e Filmit Feminist
Vendi: Kino Armata
Venue:

"Home" - Regjisore: More Raca, Kosovë "Pa tru eshte qielli"- Regjisore: Odeta Stabenow, Shqipëri - 13'min. "Prerja" - Regjisore:Eva Sigurdardottir, Islandë - 18'min. "Zhytu" - Regjisore: Marianne Amelinckx Labrador, Venezuel - 13'min. "Shpëtimi" - Regjisore: Thora Hilmarsdottir, Suedi - 24'min. "Globalizimi i Bukurisë" - Regjisore: Sonja Keßler, Gjermani - 38'min. "Çmimi" - Regjisore: Lidija Mojsovska, Maqedoni - 16'min.

27 Maj 2018
10:00 – 14:00
Punëtori - “Daullet si mjet Rezistence”
Vendi : Teatri Dodona
Venue:

Trajnere: Selena Simić - SRB Asistente : Tamara Tasić

12:00 – 14:00
Panel Diskutimi -“Modelet e Feminizmit” Filmi - “Audrie Lorde, vitet në Berlin 1984 - 1992”
Vendi : Teatri Dodona
Venue:

Folëse: Jadranka Miličević - BiH, Dagmar Molly Gerda Ursula Schlutz - GER, Erika Hügel Geb. Maurer - GER, Sakibe Doli - KS, Feride Rushiti - KS Moderatore: Jelena Memet - SRB

19:00 – 19:30
Performanca - “PA NGJYRË” / KS
Vendi : Galeria e Arteve, Fakulteti i Arteve
Venue:

Mentore: Agnes Nokshiqi Studentët/et e Artit Konceptual: Ardhmërie Bregovina, Dea Zogiani, Zgjim Zyba, Norë Potera, Nora Murseli, Drilon Haxhijaj, Butrint Berami & Erza Kryeziu

21:15 – 22:45
Shfaqja Teatrale - “Natën, Ma” Teatri Metropol / Shqipëri
Vendi : Teatri Dodona
Venue:

Autore: Marsha Norman Regjisore: Ema Andrea Aktore: Ilire Vinca dhe Egla Ceno Muzika: Bojken Lako Muzikantë: Endi Aaron Çekani dhe Rei Kondakçiu

23:00 - 00:00-
After Party - DJ
Vendi : Teatrin Oda Foaje
Venue:

28 Maj 2018
10:00 - 14:00
Punëtori - “Dhuna kundër Grave”
Vendi : Teatri Oda
Venue:

Trajnere: Lepa Mlađenović - SRB

12:00 – 13:30
Panel Diskutimi - “Sfida dhe Ëndrra në tejkalimin e kufizimeve”
Vendi : EUICC
Venue:

“Sfida dhe Ëndrra në tejkalimin e kufizimeve” Paneliste: Fazile Bungu - KS, Marigona Përvetica - KS, Hiljmnijeta Apuk - KS Luljeta Aliu - KS Moderatore: Elvana Shala-KS

17:00 – 18:30
Promovim - Muzeu Virtual i Grave Aktiviste
Vendi : Muzeu i Kosovës
Venue:

Paneliste: Igballe Rogova - KS, Lepa Mlađenović -SRB, Safete Rogova- KS, Tatjana Nikolić - SRB, Fjolla Vukshinaj - KS, More Raça - KS,Gresa Hasa - ALB, Manushaqe Nura - KS, T atjana Nikolic - SRB Moderatore: Zana Hoxha Krasniqi

19:30 - 20:30
Ekspozitë & Koncert
Vendi: Biblioteka Kombëtare e Kosovës
Venue:

Njomza Kastrati - KS - Piano, Gentiana Ahmeti - KS - Flaut Kaltrina Miftari - KS - Soprano Ekspozitë- Laureta Vinca - KS Koktej rasti

21:00 - 22:15
Performancë Teatrale - 'Kali i bardhë' - Rumani
Vendi: Teatri ODA
Venue:

Dramataurge: Smaranda Nicolau Regjisore & Producente: Ioana Paun Performuese: Ilinca Manolache Muzika: Diana Miron Hetime: Laura Stefanut

22:30 - 23:30
Koncert - Ilire Avdiu & Bendi / KS
Vendi: Teatri ODA Foaje
Venue:

Ilire Avdiu - Klarinet Teoman Ukqa - Daulle Dukagjin Muhaxheri - Saksofon Fatjon Miftari - Sint

29 Maj 2018
10:00 - 13:00
Punëtori - Kurs Përmbledhës - “Të Menduarit Përmes Dizajnit”
Vendi : Teatri ODA
Venue:

Trajnere: Abetare Gojani dhe Erëza Gjikolli - KS

12:00 - 14:00
Konferencë - “Drejtësia për Gratë e Vrara si pasojë e dhunës në Familje”
Vendi: Biblioteka Kombëtare e Kosovës
Venue:

Folëset/it : Atifete Jahjaga - KS, Annette M. Fath-Lihic - EU, Igballe Rogova - KS, Flora Macula- KS, Hilmi Jashari - KS, Sevdije Morina - KS, Vjosa Osmani- KS, Valdete Idrizi - KS, Arbërie Nagavci - KS Moderatore: Ariana Qosaj - Mustafa - KS

19:00-20:00
Ekspozita - “Arti Kolektiv Feminist”
Vendi: Fakulteti i Arteve
Venue:

Artist/e: Ilina Arsova Visual - MK, Fjolla Ferati - KS Albulena Jashari - KS, Shqipe Mehmeti - KS Florentina Pllana - KS, Rozafa Shpuza - ALB Fjolla Bislimi -KS, Shpatina Fejzullahu - MK Anida Basha, Arbian Kahrimab - KS, Anita Ramshaj- KS, Sehida Miftari - KS, Ardiana Shala-Prishtina - KS, Vlora Kosumi- KS, Milica Milović Kinolli - SRB. Kuratore: Majlinda Shefkiu & Stefana Stojilković

20:00 - 21:00
Performanca Teatrale - “Barbara”
Vendi: Teatri Dodona
Venue:

Regjisore: Elhame Kutllovci - KS Aktorë/e: Qëndresa Kajtazi dhe Edlir Gashi - KS

21:15 - 22:15
Performancë Cirku- Frau Vladusch - Trapez/Vallëzim/Teatër - GJERMANI
Vendi: Teatri ODA
Venue:

Autore: Jana Korb Regjisore: Erica Ruhl Performuese: Jana Korb Muzika: Ulas Aktas & Stefan la Roche

22:30 - 23:30
Koncert - Suada and the Dreamers
Vendi : Teatri ODA
Venue:

Suada Abazi Philip Kleiner

30 Maj 2018
10:00 - 14:00
Punëtori - 'Kush pretendon të jesh? Kush je me të vërtetë?'
Vendi: Teatri Dodona
Venue:

Trajnere: Elvira Haxhiaga - KOSOVË/SUEDI

12:00 - 13:30
Panel Diskutimi - “Të rinjtë për Paqe dhe Aktivizëm”- Kvinna till Kvinna/SE
Vendi: EUICC
Venue:

Folëse: Nita Zogiani - KS, Vladimir Filić - KS, Hanumshahe Dalipi - KS, Fjolla Vukshinaj, Stina Magnuson Buur - Suedi Moderatore: Yllka Soba - KS

17:00 - 18:00
Inaugurimi i Muralit 'FemArt - WE RUN THE SHOW'
Vendi: Mbi Pallatin e Rinisë, Kulturës dhe Sporteve
Venue:

Studentet e Fakultetit të Arteve - KS: Aurela Hajdini, Rrezarta Berbatovci, Olta Qeska, Arrita Katona, Drenusha Dalipi, Puhizë Mjeku, Renea Begolli, Albana Bislimi dhe Luiza Thaqi Mentore:Rudina Xhaferi

19:00 - 20:00
Performanca Teatrale - “Vajza” Uells, Mbretëria e Bashkuar / KS
Vendi: Fakulteti i Arteve
Venue:

Autore: Jillian Greenhalgh Me pjesëmarrjen e vajzave dhe nënave kosovare

21:15 - 22:30
Koncert/Mysafire Speciale - AKUA NARU & BAND - SHBA / GER
Vendi: Salla e Kuqe
Venue:

Band: Christain Nink, Alexander Roenz, Julian Ritter, Haile Jno –Baptiste, Dany Lavital.

Pjesëmarrës


Team


Zana Hoxha Krasniqi – Drejtoreshë Ekzekutive

Agnesa Xheladini – Koordinatore e Projekteve

Jeta Berisha – Koordinatore e Projekteve & PR

Jetbardha Selmani – Koordinatore e Festivalit

Skender Podvorica – Asistent i Projekteve

Diellza Bezera

Blerina Rexhaj Dreshaj – Menaxhere e Financave dhe Administratës

Eurisa Rukovci

Majlinda Shefkiu – Dizajnere Grafike, asistente e PR-it

Stefana Stojilković

Blerta Agushi

CONTACT


Contact In Details

Address

Str. Zenel Salihu Z4 -S3 00022 (0.52 mi) Pristina 10 000

Phone

+381 (0)38 221512 - 09:00am - 17:00pm

Email

femartfest@gmail.com


Qëllimet jetësore dhe imagjinata- sfidojnë atë çfarë je ti

Read More
“Drejtësia për gratë e vrara shkaku i dhunës në familje”
vesa| FemArt

Read More
Kali i bardhë i Rumanisë- performancë teatrale

Read More