Tag Archives: FemArt

Arti dhe Muzika – kombinim perfekt   Nëse bukuria e bojës akrilike në letër nuk ju mjafton, muzika e butë shoqëruese krijon atë ndjenjë perfekte të frymëzimit.   Përveç performancave dhe paneleve të shumta të Festivalit Femart, ekspozitat nuk janë të panjohura. Kjo ekspozitë e veçantë e mbajtur në ditën e 4-të të Femart paraqiti […]

read more

Shumë gra kanë përjetuar funde fatale shkaku i dhunës së ushtruar në shtëpitë e tyre, nga burrat e tyre, shpesh edhe para fëmijëve të tyre. Jahjaga vazhdoi ta kritikojë sistemin kosovar duke thënë “Çfarë drejtësie u dhamë këtyre grave, kur nuk mundëm të gjejmë mjaftueshëm prova që t’i fajësojë të dyshuarit kryesorë, për vrasjet e […]

read more

Një përzierje stilesh, konceptesh dhe shtysash, janë fjalët që do i përdorja nëse do më kërkohej të përshkruani përformancën “Kali i Bardhë i Rumanisë” me tri fjalë. Gjatë kësaj performance, çështje të ndryshme paraqitën të shkuarën e afërt të Romanisë. Drejtuar nga Iona Pawn, motivet e radikalizmit, komunizmit madje edhe të vërtetat e medias rrjedhin […]

read more

A keni dëgjuar ndonjëherë për Masala Bhangra? Jo? Mirë pra, përgatituni të mbeteni të habitur. Masala Bhangra është një stërvitje e bazuar në valle me bazë indiane që i ndihmon njerëzit e të gjitha moshave të qëndrojnë fit ose të humbasin peshë. Jo vetëm që promovon një mënyrë jetese të shëndetshme, është fantastike! “Masala” do […]

read more

“Muzika e saj është shumë e fuqishme, e ke të pamundur të mos tundesh”, tha Zana Hoxha- Krasniqi, drejtoreshë e Artpolis, teksa përshkruante muzikën e Elizabeth Swados. Ky aktivitet u bë që të nderohet e falënderohet Elizabeth Swados për kontributin e saj në art, në lloj lloj mënyrash kreative. Liza, nga La MaMa iu referua […]

read more

Nata e 30 majit  ishte e veçantë për FemArt-in për disa arsye, njëra ndër to ishte pjesëmarrja e Akua Naru hip-hop artistes, që njëherësh njihet edhe si poete dhe feministe, nga SHBA. Koncerti i saj u mbajt në Sallën e Kuqe në Pallatin e Rinisë,Kulturës dhe Sporteve, duke filluar nga ora 21:00. Nën shoqërimin e […]

read more

Nëse bukuria e bojës akrilike në letër nuk ju mjafton, muzika e butë shoqëruese krijon atë ndjenjë perfekte të frymëzimit. Përveç performancave dhe paneleve të shumta të Festivalit Femart, ekspozitat nuk janë të panjohura. Kjo ekspozitë e veçantë e mbajtur në ditën e 4-të të Femart paraqiti pikturat e bukura të Laureta Vinca Mulliqi, një […]

read more

Fjolla Hajrizaj Koncerti Mbretër e Mbretëresha prej grupit “Shkëlqim në Re” (Sparkly in the Cloud) nga Anglia dhe Franca, i solli shkëlqim, gjallëri e dinamikë Hamam Bar-it natën e mbrëmshme. Nën tingujt e kitarës dhe harmoninë e zërit të dy këngëtareve audienca sa vinte e shtohej. Këngëtaret i ftuan publikun që të këndojnë e të […]

read more

Arti në letër- qysh unë e emëroj, nuk është veç një picture dhe velë. Nuk është veç një fotografi, laps, a dizajne të shtypura. Kjo ngjarje u begatua me një numër të artistëve të disiplinave të ndryshme të cilët ekspozuan punën e tyre në Fakultetin e Arteve në Prishtinë. Të gjitha veprat artistike u dërguan […]

read more

CONTACT


Contact In Details

Address

Str. Zenel Salihu Z4 -S3 00022 (0.52 mi) Pristina 10 000

Phone

+381 (0)38 221512 - 09:00am - 17:00pm

Email

femartfest@gmail.com