FEMART 7 / FREEDOM vs SHAME

Arti dhe Muzika – kombinim perfekt   Nëse bukuria e bojës akrilike në letër nuk ju mjafton, muzika e butë shoqëruese krijon atë ndjenjë perfekte të frymëzimit.   Përveç performancave dhe paneleve të shumta të Festivalit Femart, ekspozitat nuk janë të panjohura. Kjo ekspozitë e veçantë e mbajtur në ditën e 4-të të Femart paraqiti […]

read more

Shumë gra kanë përjetuar funde fatale shkaku i dhunës së ushtruar në shtëpitë e tyre, nga burrat e tyre, shpesh edhe para fëmijëve të tyre. Jahjaga vazhdoi ta kritikojë sistemin kosovar duke thënë “Çfarë drejtësie u dhamë këtyre grave, kur nuk mundëm të gjejmë mjaftueshëm prova që t’i fajësojë të dyshuarit kryesorë, për vrasjet e […]

read more

Një përzierje stilesh, konceptesh dhe shtysash, janë fjalët që do i përdorja nëse do më kërkohej të përshkruani përformancën “Kali i Bardhë i Rumanisë” me tri fjalë. Gjatë kësaj performance, çështje të ndryshme paraqitën të shkuarën e afërt të Romanisë. Drejtuar nga Iona Pawn, motivet e radikalizmit, komunizmit madje edhe të vërtetat e medias rrjedhin […]

read more

A keni dëgjuar ndonjëherë për Masala Bhangra? Jo? Mirë pra, përgatituni të mbeteni të habitur. Masala Bhangra është një stërvitje e bazuar në valle me bazë indiane që i ndihmon njerëzit e të gjitha moshave të qëndrojnë fit ose të humbasin peshë. Jo vetëm që promovon një mënyrë jetese të shëndetshme, është fantastike! “Masala” do […]

read more

“Muzika e saj është shumë e fuqishme, e ke të pamundur të mos tundesh”, tha Zana Hoxha- Krasniqi, drejtoreshë e Artpolis, teksa përshkruante muzikën e Elizabeth Swados. Ky aktivitet u bë që të nderohet e falënderohet Elizabeth Swados për kontributin e saj në art, në lloj lloj mënyrash kreative. Liza, nga La MaMa iu referua […]

read more

FemArt përsëri ka turpëruar qytetarët e Prishtinës me një murale që tregon se si gratë përballen me pengesa çdo ditë dhe vazhdojnë të pushtojnë, një pamje të vërtetë të një perëndeshës. Përveç shumë paneleve, ekspozitave, shfaqjeve dhe koncerteve, stafi i Femart vendosi të ndriçojë gjërat pak dhe të shtojë vulën e vet në festival. Në […]

read more

Ditën e fundit, si pothuajse çdo ditë tjetër ishin zgjedhur vajzat për performancën teatrale, ndër më të veçantat dhe më kufizueset e FemArt, për shkak se çdo gjë që ndodhte aty, aty duhej të mbetej. Performanca “Vajzat” me autore Jillian Greenhalgh është pjesë e projektit Magdalena. Gratë e zgjedhura për të treguar historitë e tyre […]

read more

Nata e 30 majit  ishte e veçantë për FemArt-in për disa arsye, njëra ndër to ishte pjesëmarrja e Akua Naru hip-hop artistes, që njëherësh njihet edhe si poete dhe feministe, nga SHBA. Koncerti i saj u mbajt në Sallën e Kuqe në Pallatin e Rinisë,Kulturës dhe Sporteve, duke filluar nga ora 21:00. Nën shoqërimin e […]

read more

Nëse bukuria e bojës akrilike në letër nuk ju mjafton, muzika e butë shoqëruese krijon atë ndjenjë perfekte të frymëzimit. Përveç performancave dhe paneleve të shumta të Festivalit Femart, ekspozitat nuk janë të panjohura. Kjo ekspozitë e veçantë e mbajtur në ditën e 4-të të Femart paraqiti pikturat e bukura të Laureta Vinca Mulliqi, një […]

read more

CONTACT


Contact In Details

Address

Str. Zenel Salihu Z4 -S3 00022 (0.52 mi) Pristina 10 000

Phone

+381 (0)38 221512 - 09:00am - 17:00pm

Email

femartfest@gmail.com