Profile

Panel diskutimi për lëvizjet feministe.   Fjolla Hajrizaj Në FemArt gjithmonë ekziston një mënyrë apo një tjetër për të rimarrë çështjen e feminzimit dhe barazisë shoqërore. Një panel diskutimi për “Lëvizjet Feministe” mblodhi gra dhe vajza aktiviste (feministe) nga: Serbia, Shqipëria e Kosova për të diskutuar e për t’u solidarizuar mes vete. Adrijana Zaharijeviç, Luljeta […]

read more

Fjolla Hajrizaj Koncerti Mbretër e Mbretëresha prej grupit “Shkëlqim në Re” (Sparkly in the Cloud) nga Anglia dhe Franca, i solli shkëlqim, gjallëri e dinamikë Hamam Bar-it natën e mbrëmshme. Nën tingujt e kitarës dhe harmoninë e zërit të dy këngëtareve audienca sa vinte e shtohej. Këngëtaret i ftuan publikun që të këndojnë e të […]

read more

F në katror Nata e së dielës ishte rezervuar për maratonën e 8 filmave. Pyetja rrjedh si lidheshin këta me feminizmin se? Të gjithë patën tema të ndryshme dhe portretuan një mori çështjesh, megjthatë patën dhe një gjë të përbashkët, ishin të prodhuar nga gra mbreslënëse gjithandej botës. Vend nikoqir i këtyre filmave, ishte kinemaja […]

read more

T 28 maj Prishtinë Fjolla Hajrizaj Dhuna në baza gjinore e paraqitur në pankarta   Paneli u udhëheq  nga Lepa Mikolic, nëse mund të thuhet kështu ngase ishte shumë interaktiv. Vajzat kishin formuar një rreth dhe secila prezantonte veten. Ishte një punëtori e natyrës më personale ku secila prezantonte vetën, ëndrrat, aspiratat, imagjinatën… Me kërkesën […]

read more

Cirku Frau Vladisch   FemArt pati diçka që do i argëtonte edhe fëmijët. Ishte cirku “Frau Vladisch” nga regjisorja Jana Korb i cili u luajt natën e pestë të festivalit. Skena ishte pajisur me disa gjësende si filxhanë kafeje, hekur për hekurosje, spango në të cilat ishte varur performuesja që përshëndeste nga lartësia. Me ndërrimin […]

read more

Merrni formë me Masala Bhangra   A keni dëgjuar ndonjëherë për Masala Bhangra? Jo? Mirë pra, përgatituni të mbeteni të habitur. Masala Bhangra është një stërvitje e bazuar në valle me bazë indiane që i ndihmon njerëzit e të gjitha moshave të qëndrojnë fit ose të humbasin peshë. Jo vetëm që promovon një mënyrë jetese […]

read more

Arti dhe Muzika – kombinim perfekt   Nëse bukuria e bojës akrilike në letër nuk ju mjafton, muzika e butë shoqëruese krijon atë ndjenjë perfekte të frymëzimit.   Përveç performancave dhe paneleve të shumta të Festivalit Femart, ekspozitat nuk janë të panjohura. Kjo ekspozitë e veçantë e mbajtur në ditën e 4-të të Femart paraqiti […]

read more

CONTACT


Contact In Details

Address

Str. Zenel Salihu Z4 -S3 00022 (0.52 mi) Pristina 10 000

Phone

+381 (0)38 221512 - 09:00am - 17:00pm

Email

femartfest@gmail.com