Profile

Kali i bardhë i Rumanisë- performancë teatrale Një përzierje stilesh, konceptesh dhe shtysash, janë fjalët që do i përdorja nëse do më kërkohej të përshkruani përformancën “Kali i Bardhë i Rumanisë” me tri fjalë. Gjatë kësaj performance, çështje të ndryshme paraqitën të shkuarën e afërt të Romanisë. Drejtuar nga Iona Pawn, motivet e radikalizmit, komunizmit […]

read more

Teatri- Përtej asaj që e shohim   A ju kujtohet performanca “Gratë e Trojës”? Nëse jo, hidhjani shpejt një sy e pastaj kthehuni prapë. TFemArti i hapi dyert me artin e kombinuar të tingullin dhe lëvizjes. Punëtoria “Teatri në Krijim” na dha një depërtim se si mund të kombinosh zërin lëvizjen, jo vetëm për të […]

read more

Sfida dhe ëndrra në tejkalimin e kufizimeve   Çdokush ka sfida për të arritur deri te ëndrra, por kur kësaj të fundit i shtohen edhe kufizimet rruga vështirësohet akoma më shumë. Megjithatë kjo nuk do të thotë të ndalosh së ëndërruari e së punuari në tejkalimin e kufizimeve. Në ditën e katërt të FemArt u […]

read more

PROMOVIMI I MUZEUT VIRTUAL TË AKTIVISTEVE Në ulëset rrethore të Muzeut të Prishtinës, shihej shumë dashuri e solidaritet mes grave paneliste nga Kosova e Serbia. Pothuajse secilit i binte hise nga një përqafim nga Lepa Mlađenović aktiviste feministe nga Serbia që kishte ndërruar emrin gjatë qëndrimit në Kosovë si Bukurije. Igballe Rugova që e njohim […]

read more

SHEMBUJ MË TË MIRË TË FEMINIZMIT Në FemArt ka gjithmonë një mundësi për të dëgjuar histori nga më frymëzuese të grave feministe që nuk vendosin asgjë para kauzës për të cilën punojnë gjatë. Paneli i sotëm mblodhi në teatrin Oda femiste nga Gjermania e Kosova. Erika Hugel afro-amerikane tregoi për përvojën e saj se si […]

read more

Performanca pa ngjyrë, me shumë ngjyra Publiku lëvizte gjithkund duke e pasur vëmendjen e tyre në çdo cep dhome. Një vajzë e veshur në të bardha e shtrirë në tokë shqyente rrobat e saj, një këng melankolike në sfond shoqëronte veprimet e saj. Në mes të dhomës një vajzë e veshur në të zeza ngjyroste […]

read more

Të rinjtë për Paqe dhe Aktivizëm   “Të rinjtë për Paqe dhe aktivizëm”, i mbajtur të mërkurën më 30 maj ishte paneli përmbyllës i FemArtit. Stina Manguson-Bluur nga Suedia, bashkë me Nita Zogianin e moderuan diskutimin, pjesë e të cilit ishin edhe Vladimir Filić – KS, Hanumshahe Dalipi – KS, Fjolla Vukshinaj. U fol veçmas […]

read more

Performancë në rrugë “Mos hesht” Shkruan: Fjolla Hajrizaj Gra, vajza, burra, fëmijë të ri e të moshuar i mblodhi edhe një herë një aktivitet i FemArtit. Vajzat ngrisin zërin! Ato kanë vendosë mos me heshtë. Të shtrira në tokë dhe të mbuluara me një perde të zezë në Sheshin e Qytetit të Prishtinës, 6 vajza […]

read more

NATËN MA SHKRUAN: FJOLLA HAJRIZAJ Ndoshta mund ta mendoni si thirrje për të mos dalë natën, por ishte shumë më tepër e diçka krejt tjetër. E keni parasysh kur lodheni nga gjithçka në jetë dhe nuk e dini as çfarë t’i merrni e as çfarë t’i jepni më asaj? Në sallën e mbushur plot të […]

read more

CONTACT


Contact In Details

Address

Str. Zenel Salihu Z4 -S3 00022 (0.52 mi) Pristina 10 000

Phone

+381 (0)38 221512 - 09:00am - 17:00pm

Email

femartfest@gmail.com