Tag Archives: blerta zeqiri

Dhuna në familje, dhe posaqërisht dhuna ndaj grave, është diçka për të cilën shumica e njerëzve në Kosovë nuk duan të flasin. Ne lexojmë për burra që therrin, godasin, rrahin, mbysin, dhe brutalizojnë familjet e tyre në të gjitha mënyrat në seksionin e krimit në gazeta, por realiteti i jetesës së kësaj dhune mbetet i […]

read more

Filmi është një prej atyre përjashtimeve në Kosovë, ku gratë kanë krijuar një hapësirë për të treguar historitë e tyre. Numri i regjisoreve gra që kanë fituar çmime në ditet e sotme është koxha një kontrast me skenën kinematografike të paraluftës, ku vetëm emra si Isa Qosja kanë mbizotëruar. Në panelin “Mizogjina dhe Regjia,” Festivali […]

read more

CONTACT


Contact In Details

Address

Str. Zenel Salihu Z4 -S3 00022 (0.52 mi) Pristina 10 000

Phone

+381 (0)38 221512 - 09:00am - 17:00pm

Email

femartfest@gmail.com